«The Challenger Season» acaba amb més de 160 propostes rebudes per solucionar reptes del campus
El concurs tanca després de cinc setmanes on s’han treballat idees per millorar l’alimentació, la mobilitat, la gestió de residus, la discriminació i la salut mental al campus de la UAB.
La iniciativa, organitzada pel Parc de Recerca UAB amb el suport de Santander Universidades, ha plantejat a tota la comunitat estudiantil de la Universitat una sèrie de reptes del campus alineats amb els objectius de desenvolupament sostenible. Els organitzadors han destacat la creativitat, innovació i compromís amb la Universitat de les propostes presentades, que han abastat des de solucions tecnològiques fins a projectes socials.
El jurat ha avaluat les idees tenint en compte factors com la viabilitat, el potencial de creixement i l'impacte en la societat. Els projectes guanyadors de cada repte, que han obtingut premis en tecnologia, educació i entreteniment, han estat els següents.
Repte 1. Com creus que podríem incrementar el consum saludable del menjar o millorar-ne el nivell de sostenibilitat?
Serzhio Danailov Dimitrov, alumne de la Facultat de Filosofia i Lletres, ha proposat un programa de petits horts comunitaris gestionats per associacions i estudiants de la UAB, que ha anomenat SmallGreens.
Repte 2. Com podem millorar la mobilitat per arribar al campus de la UAB?
Pol Sancho Capel, alumne de la Facultat de Psicologia, ha fet una proposta per desenvolupar una aplicació dirigida als estudiants de la UAB per compartir cotxe, anomenada "GoTogheterUAB".
Repte 3. Com podríem millorar la circularitat a la UAB: del residu al recurs?
Aida García Rodríguez, alumna de la Facultat d'Economia i Empresa, amb el seu projecte CircUAB, una aplicació mòbil que té com a objectiu fomentar l'economia circular a la UAB. L'aplicació inclou una guia de separació de residus, un directori de punts de recollida, una secció d'intercanvi d'objectes, un mapa de recursos sostenibles i una secció de reptes i recompenses.
Repte 4. Com podem reduir els nivells de discriminació dins de la comunitat UAB?
Eva d'Agosto, alumna de la Facultat d'Economia i Empresa, suggereix la creació d'una aplicació, que compti amb diferents apartats i funcions, per atorgar més visibilitat a la diversitat i conscienciar d'una manera interactiva, i l'organització d'un esdeveniment per a l'intercanvi cultural.
Repte 5. Quines mesures podem implementar al campus per prevenir problemàtiques de salut mental i millorar el benestar emocional de la nostra comunitat?
Jordi Avilès Pérez, alumne de la Facultat de Veterinària, ha presentat una sèrie d'iniciatives dissenyades per a millorar el benestar al campus universitari, centrant-se en la salut mental i la reducció de l'estrès: teràpia assistida amb animals, cafeteria conscient, jardins terapèutics i espais d'expressió artística.