Notícies

Nou programa de cocreació de solucions per als reptes del campus

La UAB posa en marca el programa «Campus Laboratori Obert: cocreem solucions en un campus intel·ligent», una iniciativa oberta a tota la comunitat de la Universitat per impulsar projectes que donin resposta a reptes del campus identificats prèviament, implementar-ne les solucions i estendre-les a escala del territori. Ja s’ha obert la inscripció per participar al programa.

El campus de la UAB és un entorn idoni per desenvolupar i experimentar noves solucions, productes o serveis en col·laboració amb els usuaris i altres actors rellevants. És un autèntic laboratori viu (living lab), que permet la participació activa de diferents actors per aportar el seu coneixement, experiència i punts de vista en el desenvolupament de solucions adaptades a les seves necessitats i contextos específics.

Per tal de reforçar aquestes capacitats i activar l’ús del campus com un entorn per a la cocreació de solucions per als reptes del territori (així com del propi campus), la UAB, amb el suport del Consell Social, ha posat en marxa el programa «Campus Laboratori Obert: cocreem solucions en un campus intel·ligent».

Aquest programa està dirigit a tota la comunitat universitària i busca equips de cinc persones que vulguin treballar amb metodologies de cocreació i innovació oberta per desenvolupar projectes per millorar el campus. Els reptes en els quals s’emmarcaran els projectes són: 

  • Repensem com mengem a la UAB
    Com podem canviar el model d’alimentació al campus per oferir un servei de qualitat, just, sostenible i accessible?
  • Fer comunitat és salut
    Com millorem els espais interiors i exteriors per afavorir les relacions personals i socials de la comunitat de la UAB, perquè sigui proactiva, oberta i acollidora?
  • Posicionem la UAB en el territori com a referent innovador internacional
    Quines iniciatives es podrien impulsar per posicionar en el territori i internacionalment la UAB com un campus de referència?
  • Pensem en verd
    Com reduïm l’impacte ambiental actual del campus de la UAB?
  • Coneguem a fons el campus
    Com podríem millorar el lot de benvinguda a la UAB perquè els estudiants coneguin tot el que la Universitat els pot oferir?

Les persones interessades a participar-hi s’hi poden apuntar a través d’aquest enllaç, i durant octubre, novembre i desembre treballaran per desenvolupar solucions a aquests reptes i adquirir habilitats emprenedores i metodologies d’innovació. Cada equip tindrà un teamcher que l’ajudarà en tot el procés. Les solucions coideades es podran transformar en prototips fent servir la xarxa d’UAB OpenLabs i es podran avaluar al campus, per tal que la UAB esdevingui un autèntic laboratori viu. La millor solució obtindrà un premi de 5.000 euros.

Edifici Eureka amb les torres de la UAB de fons.

Presentació del programa a la Setmana de la Innovació de la UAB

Per donar a conèixer aquesta iniciativa amb més detall, el proper 18 d’octubre a les 10 h tindrà lloc una sessió a la Sala de Revistes de la Biblioteca d’Humanitats de la UAB, en el marc de la Setmana de la Innovació de la UAB. Durant la sessió es presentarà el programa i es farà una dinàmica per generar equips. Per participar a la sessió, cal inscriure’s a través d’aquest formulari