Notícies

INBRAIN Neuroelectronics aixeca una ronda d’inversió de 46 milions d’euros

La companyia catalana, spin-off del CSIC i ICN2, ha aixecat la quantitat en una ronda liderada per Imex.Xpand, que usarà per accelerar el desenvolupament d’una interfície neuronal terapèutica basada en grafè.

El mercat de la neurotecnologia creix any rere any; actualment, el seu potencial es troba vora els 1.000 milions anuals. InBrain Neuroelectronics, una innovadora spin-off ICN2 i CSIC dedicada al desenvolupament d'interfícies cervell-ordinador per a teràpies neurològiques, es troba dins aquest sector, amb rivals com Precision NeuroscienceNeuralink, propietat d’Elon Musk.

En concret, InBrain ha desenvolupat una tecnologia única que usa grafè, un material extremadament prim (d’una amplitud d’un àtom), flexible i resident, per tal de descodificar i modular senyals neurològiques d’alta precisió. D’entre totes les possibilitats d’ús, una destacable és el potencial per al tractament de malalties neurològiques per a la malatia de Parkinson i l’epilèpsia.

La ronda de finançament ha esta liderada pel braç inversor del Centre Interuniversitari de Microelectrònica (IMEC), Imec.Xpand. No només això, sinó que també ha rebut fiançament i recursos de Merck, multinacional farmacèutica amb seu a Alemanya. Aquesta ronda d’inversions porta el total d’aixecament d’inversions a 68 milions des del naixement de l’empresa, i ajudarà a la translació de la plataforma d’InBrain a usos humans. 

Amb aquest finançament es podrà avançar en les proves clíniques de seguretat de les interfícies bidireccionals cervell-ordinador (BCI, Brain-Computer Interfaces), una tecnologia pionera d’InBrain per decodificar senyals neurològiques durant cirurgies de resecció de tumors cerebrals.

Funcionament del dispositiu de grafè creat per InBrain

Plataforma terapèutica basada en una interfície cervell-ordinador intel·ligent i conscient amb el pacient capaç de diagnosticar i tractar a temps real