Notícies

Cinc projectes innovadors en Intel·ligència Artificial, al demoday de l’AI4ALL

Aquest dijous la sisena edició del programa AI4ALL, impulsada pel Parc de Recerca UAB, el Centre de Visió per Computador, l'Escola d'Enginyeria de la UAB i l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC, ha arribat a la final amb la celebració d’un concurs dels projectes que s’han desenvolupat.

Cinc projectes emprenedors basats en l’ús de la intel·ligència artificial, desenvolupats per investigadors del campus de la UAB, han exposat les seves idees innovadores que han anat dissenyant durant els sis mesos del programa AI4ALL.

El director gerent del Parc de Recerca UAB, Carlos Valero, i el coordinador de l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial de Catalunya – Catalonia.AI, Generalitat de Catalunya, Arnau Serra, han estat els responsables de la inauguració de l’acte final del programa, que ha comptat amb cinc projectes desenvolupats basats en Intel·ligència Artificial. A continuació, Júlia Palma i Dani Franco, coordinadors del programa, han presentat el programa i el jurat.

Cada equip ha disposat de cinc minuts per presentar la seva idea davant d'un jurat d'experts en valoració d'idees de negoci, format per Cristina Padilla Zaplana, regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Mercats, Empresa i Polígons Industrials, Ocupació i Formació de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès; Carles Vericat, alumni de la UAB i director de Desenvolupament Comercial d’SCALAI, i Oguz Mulayim, investigador postdoctoral de l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA CSIC).

Participants de la 6a edició de l'AI4ALL

Els projectes participants

BrainMapp i LainApp han estat els dos projectes guanyadors seleccionats per al jurat, que tindran l’oportunitat de participar al programa AI Accelerator de la Xarxa RDI-IA. BrainMapp ha estat desenvolupat per Victor Cepero Escribano, Pep Rimbau Ollé, Mariano Panzano Caballé i Jaume Farrés Vicén i consisteix en un programari d’assistència a neurocirurgies per a l'enregistrament automàtic del mapeig per estimulació elèctrica. 

Per altra banda, LainApp és una solució mòbil interactiva aplicada a festivals musicals basada en Gen AI que maximitza l'experiència dels assistents mitjançant line-ups i recomanacions personalitzades. Ha estat creada per Ana Arias, Ariana Calleja, Gemma Galver, Lluis Vicente i Eduard Vendrell i, entre d’altres, permet al promotor optimitzar l'eficiència operativa mitjançant l'anàlisi de dades sobre el comportament dels seus assistents. 

Precisament aquests dos projectes han estat seleccionats també per participar a Primer 2025, on amb divuit projectes més competiran per presentar el seu pitch a l’estand de la Generalitat de Cataluna al Mobile World Congress 2025.

A més dels dos projectes guanyadors, tres més han participat en el programa:

  • Juan Ayala Cervantes i Oscar Díaz Gil, membres de la Xarxa DiBi, han creat dibiGPT, un assistent de consulta d’informació de laboratori de la xarxa de diagnòstic i per imatge dibi. La disponibilitat d'informació precisa durant els processos permetrà disminuir les incidències, augmentant l'eficiència dels diagnòstics. 
  • Alexandra Chaves, Edison Bejarano, Òscar Munné, Marc Sanmartí, Ronald Peñaloza i Víctor Rotellar són els creadors de La.i.a., una tecnologia IA focalitzada en l'assessorament i l'acompanyament a l'usuari per a la millora de la seva conducta financera i els seus hàbits de consum.
  • Els fundadors de Telomere Therapeutics i Tramontane Therapeutics, Verónica Jiménez i Miquel Garcia, innoven de nou amb TerapIA, un sistema SaaS creat amb IA que optimitza l'accés i anàlisi d'informació en biotecnologia per al desenvolupament de teràpies avançades, facilitant decisions estratègiques i de viabilitat.

L’objectiu del programa AI4ALL és impulsar la generació de tecnologia i projectes emprenedors en Intel·ligència Artificial. Està subvencionat pel Departament d’Empresa i Treball i compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus i el suport de la Xarxa RDI-IA.