Notícies

Arriba la 3a edició del Barcelona Deep Tech Summit, el congrés punter de start-ups de tecnologia avançada

Barcelona és la tercera ciutat europea per a la creació d’start-ups, la cinquena amb el millor ecosistema de la Unió Europa i la setena en volum de finançament per a start-ups. I és amb aquesta mentalitat innovadora, puntera i investigadora que es celebra el Barcelona Deep Tech Summit, del 5 al 7 de novembre.

El congrés punter de start-ups de tecnologia avançada, Barcelona Deep Tech Summit, celebrarà la tercera edició els dies 5, 6 i 7 de novembre integrat a l’Smart City Expo World Congress (SCEWC) al recinte de Gran Via de Fira Barcelona. Organitzat per Barcelona Activa i les cinc universitats públiques catalanes (la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Oberta de Catalunya), l’esdeveniment integra les tecnologies avançades sorgides de les universitats i centres de recerca amb els grans reptes que afronten les ciutats. 

El Barcelona Deep Tech Summit exposarà les solucions més innovadores al voltant de quatre grans reptes globals: la transició energètica i la sostenibilitat, la indústria 4.0 i la mobilitat, la salut digital i l’espai. Comptarà amb un complet programa de conferències, taules rodones i tallers de la mà d’experts i professionals dels diferents sectors. 

L’enginyer català Cristian Canton, cap d’enginyeria i d’Intel·ligència Artificial a Meta; Laura Anne Edwards, experta en dades de la NASA; Cristina Escoda, cofundadora i CEO de Tachyon Ventures; i Francesco Perticarari, cofundador de Silicon Roundabout, seran ponents destacats a la 3a edició del Barcelona Deep Tech Summit. Entre els expositors, hi haurà Distinkt i AEInnova, empreses derivades de la UAB, i Qilimanjaro i Roka Furadada, empreses ubicades al Parc de Recerca UAB. 

Roka Furadada i AEinnova, finalistes dels Barcelona Deep Tech Awards

L'empresa Roka Furadada, ubicada al Parc de Recerca UAB que desenvolupa principis actius, amb ús terapèutic i/o cosmètic, per protegir contra malalties de la pell relacionades amb la radiació solar, i AEInnova, empresa derivada de la UAB que ha creat els primers sensors del mercat alimentats per calor residual, son dues de les tres empreses finalistes per rebre el premi a la millor start-up deep tech. El dijous 7 de novembre a les 13:20h presentaran el seu projecte i el jurat decidirà, en directe, quina empresa és la guanyadora. 

Barcelona, referent en deep tech

Barcelona ja és referent europeu de start-ups deep tech, ja que compta amb el percentatge més gran sobre el total d’empreses d’aquesta tipologia a la ciutat, un 13%, segons assenyala la consultora Deal Room. 

A més, les start-ups Deep Tech s’han incrementat un 10% a Catalunya, fins arribar a 320 a tot el territori, segons destaca el darrer informe d’ACCIÓ. El mateix document subratlla que ara mateix donen feina a més de 2.300 persones i, atenent a les dades més actualitzades, el volum d’inversió captat per aquestes start-ups va arribar a 183M€ l’any 2022.

En aquest sentit, en la nova edició del Barcelona Deep Tech Summit, la comunitat inversora, així com les grans corporacions, tindran un rol estratègic, ja que les start-ups deep tech requereixen d’un capital més elevat i major finançament, i l’esdeveniment és clau per connectar amb grans empreses que volen incorporar les seves propostes al seu negoci. L’any passat hi van participar més de 100 inversors i 250 start-ups.

Barcelona Deep Tech Summit 2024